A družstvo / Články

Zpět na seznam článků


Jarní pohár města Hradec Králové ve sprintech se vydařil

Již 33. ročník plaveckého závodu Jarní pohár města Hradec Králové ve sprintech, který tradičně náš klub pořádá jako memoriál dlouholetého člena a čestného předsedy PKHK Ing. Otto Kunta, se uskutečnil v sobotu 20. dubna 2024 na hradeckém padesátimetrovém bazénu. Závodu se letos zúčastnilo 36 klubů, z toho jeden zahraniční. Z PKHK startovalo 135 plavců ve čtyřech věkových kategoriích.
Ti nejmenší startovali ve vloženém závodě na 50 m volný způsob a předvedli všem divákům i starším plavcům, že o některých z nich ještě v budoucnu uslyšíme.
V kategorii mladšího žactva zabodovali - Jáchym Bartok ziskem celkem čtyř medailí ve čtyřech startech, dvě zlaté za 50 a 100 metrů znak a dvě stříbrné za 50 a 100 metrů volný způsob, Adam Hottmar, který vybojoval tři stříbrné medaile na 50 a 100 metrů znak a 200 metrů polohový závod, Daniel Veis získal bronz za 50 metrů znak a Zlata Potůčková doplavala pro bronzovou medaili na trati 50 metrů motýlek.  
Starší žactvo nejlépe reprezentovali Sofie Veselá ziskem čtyř medailí ze čtyř startů, dvě zlaté v závodech 50 a 100 metrů motýlek a dvě stříbrné za 50 a 100 metrů znak a Michal Nikodím, který na 200 metrů polohový závod vybojoval zlatou medaili a dvě stříbrné v závodech 50 metrů znak a 50 metrů prsa.
V kategorii dorost a dospělí byl nejúspěšnější Jiří Klaban, ten předvedl opět skvělé výkony a na prsařské padesátce získal zlatou medaili a na znakařské padesátce stříbrnou.

Celý závod zpestřilo on-line vysílání, hojně sledované fanoušky, rodiči a známými plavců, kteří nemohli zažívat skvělou atmosféru závodů přímo na bazénu. 
Výrazným podílem přispěli k celodennímu plaveckému klání město Hradec Králové, Královéhradecký kraj, jakož i vstřícná spolupráci se SNHK.
Velké poděkování za podporu i ceny pro závodníky patří našim partnerům, ale v nemalé míře i rodičům, kteří dobrovolně a obětavě pomohli jak s přípravou, tak s občerstvením i organizací.
 
Fotogalerie z celého závodu ZDE.
Fotogalerie vloženého závodu z pohledu rodiče ZDE.

záznam ze streamu: 

výsledky ČSPS ZDE.
 
 


Zpět na seznam článků




 

                                                         

 

                         

 

                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Partneři klubu poskytující slevu členům na své produkty a služby: